söndag 31 december 2017

Laxsashimi med sesamdressing och svarkålschips

Ingredienser (8 pers om buffé)
400 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 liter vatten
300 g svartkål
1 dl finhackad koriander
2 msk rostade sesamfrön
olivolja
salt
Sesamdressing
1 vitlöksklyfta
1 röd chilitrukt
1 msk riven färsk ingefära
0,5 msk finrivet limeskal
1,5 msk färskpressad limejuice
1 msk sesamolja
3 msk olivolja
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Blanda vattnet med 3 msk salt i en bunke. Lägg ner laxen i lagen och låt rimma 1 timme.
Ansa och skölj svartkålen. Skär ev. bort stammen om den är för grov. Skär i mindre bitar.
Lägg kålen på en bakpappersklädd plåt. Blanda med 1,5 msk olivolja. Ställ in i mitten av ugnen 10-15 minuter, eller tills det är krispigt. Salta lätt.
Sesamdressing
Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda vitlök, chili, ingefära, limeskal- och juice, sesamolja, 3 msk olivolja och 1,5 krm salt.
Skär laxen i tunna skivor och sprid ut på ett fat.
Ringla över sesamdressingen. Strö över koriander, svartkål och sesamfrön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar