söndag 12 februari 2017

Torskrygg med champinjonbaconfräs och tryffeldoftande mandelpotatispuré samt ugnsbakade tomater

Det här behöver du för fyra personer
Torskrygg med skinn 150 g per person
2 nävar färska kastanjechampinjoner
2 pkt bacon
1 kg mandelpotatis
250 gr smör
Olivolja med tryffelsmak (alt. 20-30 gr färsk tryffel)
250 gr körsbärstomater på kvist

Så här gör du
1. Skala potatisen och koka lös i lätt saltat vatten.
2. Ställ in tomaterna med kvistar i ugnen. 225 grader i c:a 25 min.
3. Fräs under tiden lök, svamp och bacon till frasighet.
4. Stek torsken snabbt runt om för att få fin färg. Låt sedan steka i rikligt med smör på skinnet tills köttet skiktar sig. 
5. Rör i smöret i potatisen och smaksätt med salt och några droppar tryffelolja. Ev hyvla färsk tryffel över potatispurén.
6. Servera torsken med potatisen och strö fräsen över samt tomaterna i en skål bredvid. Garnera med rosmarin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar