onsdag 21 september 2016

Crépe Suzette

En klassisk fransk dessert med apelsin. Passar bra om du vill ha en lite fylligare dessert. Och barnen älskar den, garantarat.

Portioner: 4
Du behöver
3 dl grädde
1 dl mellanmjölk
1,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
0,25 dl florsocker
2 st ägg
1 st apelsin, skalen
1 msk clubsoda
Sås:
5 st apelsiner
100 g råsocker
100 g osaltat smör
5 msk grand marnier
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser utom äggen till en slät smet. Knäck sedan ner ett ägg i taget och blanda runt. Låt smeten ”dra till sig” i minst en timme. Precis innan gräddning, häll i clubsodan. Grädda alla crêpes och lägg åt sidan.
2. Filéa ur klyftorna från 3 apelsiner och spar till såsen.
3. Låt sockret smälta och karamelliseras lite. Häll i smöret och pressa i saften från 2 apelsiner, riv även ner lite skal. Låt koka ner något i pannan.
4. Vik crêpen till trekanter och doppa ner ordentligt i såsen. Koka upp och häll i spriten.
5. Tänd på och låt brinna ut. Servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar