lördag 6 juli 2024

Peach cobbler

Persikoblandning
Ingredienser
50 g smör
500 g persika (skivad i klyftor)
90 g rörsocker
40 g strösocker
10 g vaniljsocker
kanel
Gör så här
Smält smöret i en stekpanna
Häll i persikoklyftorna och rör runt tills de mjuknat
Tillsätt sockret och kanel
Låt puttra några minuter
Häll över i en ugnsfast form (ca 30 cm i diameter)

Smet
Ingredienser
125 g smör
220 g strösocker
150 g vetemjöl
5 g bakpulver
15 g vaniljsocker
5 g kanel
2 ägg
Gör så här
Smält smöret
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel
Rör ner äggen ett i taget och blanda ihop till en jämn smet
Tillsätt mjölblandningen
Häll smeten över persikorna

Smulblandning
Ingredienser
80 g smör
80 g vetemjöl
100 g strösocker
50 g havregryn
Gör så här
Smält smöret
Blanda smöret med övriga ingredienser till en smulblandning
Fördela smulblandningen över smeten
Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter
Servera med god vaniljglass eller vaniljsås

90 g rörsocker ~1,4 dl
40 g strösocker ~0,5 dl
10 g vaniljsocker ~1 msk

220 g strösocker ~1,4 dl
150 g mjöl ~2 dl
5 g bakpulver ~1 tsk
15 g vaniljsocker ~1,5 msk
5 g kanel ~2 tsk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar