Ingredienser (4 portioner)
4 hela foreller
1 citron (saft och skal)
1 kruka dragon
2 tsk fänkålsfrö
4 klyftor vitlök
600 g färskpotatis
4 salladslökar (vi hade ramslök)
100 g smör
100 g lagrad, riven ost
Salt och peppar
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten.
Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfrön, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och gnid in på insidan av fisken, salta först och skär sedan tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper igenom värme. Fyll fiskarna rikligt.
Grilla fiskarna ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med dem nygrillade fisken.
4 hela foreller
1 citron (saft och skal)
1 kruka dragon
2 tsk fänkålsfrö
4 klyftor vitlök
600 g färskpotatis
4 salladslökar (vi hade ramslök)
100 g smör
100 g lagrad, riven ost
Salt och peppar
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten.
Hacka persilja och dragon fint, mortla fänkålsfrön, riv citronskal och vitlöksklyftor. Blanda ihop och gnid in på insidan av fisken, salta först och skär sedan tunna skåror i skinnet så det blir krispigt och släpper igenom värme. Fyll fiskarna rikligt.
Grilla fiskarna ca 5-7 minuter på varje sida under lock.
Häll av vattnet från potatisen och krossa den tillsammans med hackad salladslök, smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med dem nygrillade fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar