söndag 13 januari 2019

Frasig kyckling


Kyckling med härlig panering som är helt glutenfri men ändå läckert frasig! Hemligheten är krossad fläsksvål istället för bröd.

Du behöver för 4 personer:
1 dl crème fraiche, turkisk- eller grekisk yoghurt
2 msk olivolja
2 msk blandade kryddor, vi använde kycklingkrydda
1 tsk salt
1,25 kg kycklingben
alt 700 g kycklinglårfilé

till panering:
150 g fläsksvålar (finns att köpa som typ chips)
100 g kokosflingor
50 ml olivolja

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Dela ev kycklingen i mindre bitar
3. Blanda en marinad av olja, kryddor, salt och crème fraiche. Häll i en stor plastpåse (typ 5 liters) och lägg i kycklingen, blanda väl, och låt dra 20 min
4. Ta ut kycklingen ur påsen. Släng påsen med marinadresterna. 
5. Mixa eller mosa fläsksvålen. Tillsätt kokosflingorna och mixa ihop några sekunder med mixer.
6. Ta en ny stor påse och lägg i kycklingen tillsammans med mixen och skaka om ordentligt
7. Lägg kycklingen på en välsmord form eller långpanna
8. Ringla eller spraya olja jämnt över kycklingen. Sätt in i ugnen 40-45 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.
9. Vänd på kycklingen så att den får fin färg och krispighet runt om
10. Servera till ex Coleslaw eller som små krispiga tilltugg till välkomst Champagnen eller varför inte bara med en smaksatt dipp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar