onsdag 18 oktober 2017

Blomkålspizza

Ingredienser
Pizzabotten
200 g blomkål
1/2 dl riven parmesanost
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
Topping
1 dl tomatsås
Tunna salamiskivor
1 mozzarella
Till servering
Grönkålschips (se recept här 👆)
Färsk basilika
Riven parmesan

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Botten
Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och micra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan.
Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
Bred/platta ut degen på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
Topping
Lägg på valfri pizzatopping, t.ex. tomatsås, tunt skivad salami och mozzarella.
Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Till servering
Toppa med de frasiga grönkålschipsen, riven parmesanost och färsk basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar