Kycklingen blir en kulinarisk
fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt
sälta från bacon.
För 4 personer
Ingredienser
600 g
kycklinglårfilé eller kycklinginnerfilé
1 vitlöksklyfta
1 msk finhackad färsk rosmarin
rivet skal av 1
citron
½ tsk svartpeppar
1 tsk salt
140 g bacon
Smör
1 purjolök
2
dl vispgrädde
färsk rosmarinkvist
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och
hälften av saltet. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en
baconskiva runt varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med
skarven nedåt.
Skär purjolöken i skivor och fräs
i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5
min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av
ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar