torsdag 28 september 2017

Rosmarinkyckling med bacon

Kycklingen blir en kulinarisk fullträff när den fylls med vitlök, rosmarin och citron och omsluts av rökt sälta från bacon.
För 4 personer

Ingredienser
600 g kycklinglårfilé eller kycklinginnerfilé
1 vitlöksklyfta 
1 msk finhackad färsk rosmarin 
rivet skal av 1 citron 
½ tsk svartpeppar 
1 tsk salt 
140 g bacon 
Smör 
1 purjolök
2 dl  vispgrädde 
färsk rosmarinkvist

Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, rosmarin, citronskal, peppar och hälften av saltet. Fyll kycklinglårfiléerna och vik ihop dem. Rulla en baconskiva runt varje. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, börja med skarven nedåt.

Skär purjolöken i skivor och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och resten av saltet. Låt koka ihop ca 5 min. Häll i en smord ugnssäker form och lägg på kycklingen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Garnera med rosmarinkvistar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar