Ingredienser (4 portioner)
Duxellmassa
500 g champinjoner
300 g rökt sidfläsk
6 schalottenlökar
4 msk tomatpuré
0,5 dl färsk timjan
Oxfilé
800 g färsk oxfilé, mittbiten
Smör, till stekning
Olja, till stekning
En knippa färsk timjan
Salt
Peppar
1 stor alt. 2 smördegsplattor (anpassa till oxfilén)
Gör så här
Portvinsås
Duxellmassa
Finhacka champinjonerna, det rökta sidfläsket och löken fint. Lägg ner i en gryta och låt koka ihop så att all vätska nästan är borta.
Lägg i tomatpurén och koka i ytterligare 10-15 minuter.
Smaka av med salt och peppar samt nyhackad timjan. Låt svalna.
Oxfilé
Putsa oxfilén fri från hinnor. Strö ut salt, grovhackad peppar och finhacka timjan på en stor skärbräda och rulla sedan oxfilén ordentligt i kryddblandningen. Bryn hastigt runt om. Låt oxfilén svalna.
Bred ut duxellmassan på smördegsplattan.
Placera oxfilén på smördegsplattan. Pensla kanterna på plattorna med uppvispat ägg. Rulla försiktigt ihop till en rulle. Pensla ovansidan med resten av det uppvispat ägget.
Grädda i 220 grader i ca 35 minuter längst ned i ugnen. Låt vila minst 15 minuter efter gräddning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar