Ingredienser
25 g jäst
9 dl vetemjöl special
2 tsk salt
4 dl vatten
2 msk olivolja i degen
Olivolja, flingsalt och grönsaker till dekoration, t.ex. bladpersilja, rosmarin, rödlök, körsbärstomater, citron och oliver
9 dl vetemjöl special
2 tsk salt
4 dl vatten
2 msk olivolja i degen
Olivolja, flingsalt och grönsaker till dekoration, t.ex. bladpersilja, rosmarin, rödlök, körsbärstomater, citron och oliver
Gör så här
Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen.
Blanda i olivolja, salt och mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla pappret med olivolja.
Tryck ut degen på pappret med mjölade händer.
Låt jäsa 20 minuter.
Pensla brödet med olivolja och dekorera med grönsaker och strö över lite flingsalt.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar