1 blomkål
1 rödlök
1 kruka färsk koriander
1 kruka mynta
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
1 citron
Malen spiskummin
Olivolja
Salt
Peppar
Gör så här
Plocka buketter av blomkålen, spara bladen. Mixa buketterna i en matberedare eller riv på rivjärn, till en konsistens lik couscous.
Skala, halvera, skiva rödlöken. Lägg den i rikligt med kallt vatten tillsammans med bladen från koriander och mynta. Skär ner stjälkarna från koriander och mynta.
Skala och hacka vitlöken. Stek vitlöken i olja i en stekpanna.
Skiva chili och riv citronskal. Lägg i den mixade blomkålen i pannan. Krydda med salt, spiskummin och svartpeppar. Lägg i blomkålsbladen. Rör försiktigt. Vänd ner chili, citronskal och örtstjälkarna. Smaka av med citronsaft.
Lägg upp på fat och garnera med lök och örter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar