5 dl mjölk
2-3 färska lavendelblommor (klippes precis under blomman)
1,5 dl strösocker
5 äggulor, ekologiska
0,75 dl majsstärkelse
50 g smör, mjukt
1,5 dl vispgrädde
Gör så här
Koka upp mjölken med lavendelblommorna.
Plocka bort blommorna. Vispa strösocker, äggula och majsstärkelse vitt och pösigt. Sila över den varma mjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp under vispning, häll över i en skål när blandningen tjocknat riktigt ordentligt. Smält smöret i den varma krämen under vispning, fortsätt vispa tills krämen är slät. Kyl ner krämen i ett isbad (i en skål försänkt i isvatten) eller i kylskåp. Vispa grädden fluffig och vänd ihop dem med crèmen. Servera med klyftade persikor och hallon. Dekorera med några lavendelblommor.
Kan med fördel frysas och användas som underbar glass.
Kan med fördel frysas och användas som underbar glass.