söndag 7 januari 2018

Stekta pilgrimsmusslor med beurre blanc

Ingredienser (4 pers)
12 pilgrimsmusslor
2 st schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
0,5 dl grädde
200 g smör
1 msk citronsaft (valfritt)
Salt, efter smak
Vitpeppar, efter smak
Löjrom
Gör så här
Sås
Skala och hacka löken så fint du kan.
Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften återstår (det tar ca 5 minuter beroende på kastrull).
Gå i med grädden och koka lite till.
Sätt tillbaka kastrullen på medelvärme.
Klicka i smör som du rör i under kraftig vispning. Då reder sig smöret till en fin slät smörsås.
Ta av från värmen och smaka av med något kryddmått salt och kryddmått vitpeppar samt lite citronsaft. Smörsåsen är klar att servera!
Musslor
Hetta upp en stor stekpanna så att alla pilgrimsmusslor kan stekas samtidigt.
Gå i med lite matolja och lägg i musslorna med den största sidan uppåt.
Stek tills musslan fått fin färg.
Gå i med några klickar smör och vänd pilgrimsmusslorna hastigt.
Lägg sedan upp dem på en kall tallrik för att avsluta värmen från pannan och häll försiktigt på såsen.
Toppa gärna med lite löjrom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar