Rödbrässera (hong
chao) är en av Sichuans 56 grundläggande tillagningsmetoder och syftar till den
djupt röda karamelliserade färg som tillagningen ger.
Du behöver
40 g färsk ingefära
2 st sticklök (salladslök)
3 msk olja5 dl buljong (kokvätskan)
1 msk mörk soya
2 msk risvin (alt torr sherry eller cognac)
0,75 tsk salt
3 msk farinsocker
1 stjärnanis
Gör så här
Lägg fläsksidan i en gryta med vatten, låt vattnet koka upp och skumma väl.
Lägg ner ingefäran och sticklöken i vattnet och låt fläsket sjuda i 40 minuter.
Ta upp fläsket och lägg det i press i kylen över natten.
Spara kokvätskan buljongen.
Skär fläsket i 3 cm kuber med svålen kvar.
Hetta upp oljan i en wok och fräs fläsket ett par minuter för att karamellisera ytan.
Tillsätt buljongen och resten av ingredienserna.
Koka upp och sjud i två timmar tills kokvätskan fått sirapsliknande konsistens.
Servera med uppmaningen att äta hela fläskkuben på en gång!