Ingredienser (2 dl)
52 g gult senapsfrö
26 g brunt senapsfrö
1 1/2 dl vatten
2 msk senapspulver
2 msk socker
1 tsk salt
2 msk vitvinsvinäger
1/2 dl solrosolja (eller annan neutral olja)
Gör så här
Sjud senapsfröna i vattnet ca 5 minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna. Mixa med stavmixer till en lagom slät konsistens.
Nu har du den naturella senapen. Smaksätt enligt nedan. Alla tre varianterna håller flera månader i kylskåp.
Apelsinsenap
2 tsk finrivet apelsinskal
1 msk apelsinsaft
Riv apelsinskalet ner i senapen och pressa i saften. Blanda väl.
Chili- och honungssenap
1/2 urkärnad finhackad röd chili eller 2 tsk chiliflakes
2 msk honung
Hacka och lägg i chilin i senapen. Tillsätt honungen. Blanda väl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar