5 1⁄4 dl strösocker
Saft av 1⁄2 citron
200 g vit choklad
100 g pistagenötter
Topping
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt, 10 %
4 msk florsocker
1 nypa vaniljpulver
6-8 passionsfrukter
- Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
- Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret lösts upp.
- Vispa marängen tjock över kokande vattenbad (i en skål över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader och blir glansig. Värmen gör att eventuella sockerkristaller smälter.
- Ta av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat helt (så att inte chokladen smälter när den vänds i).
- Hacka choklad och pistagenötter grovt och vänd försiktigt ner dem i marängen.
- Skeda ut marängen till ett toppigt, runt marängberg på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar.
- Vispa grädden löst och blanda den med yoghurt, florsocker och vaniljpulver. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnen och toppa med urgröpt passionsfrukt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar