Ingredienser 4-6 portioner
6 tomater
1/2 kruka persilja
1 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk sardellkräm
1 schalottenlök finhackad
Sichuan- och svartpeppar
1 silverlök
1 näve rostade saltade mandlar
Salt
Gör så här
Värm ugnen till 70 grader.
Dela tomaterna och salta dem på snittytan. Placera dem på en lätt oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka i 1 timme. Ta ut och låt svalna.
Hacka persiljan grovt. Blanda olja, vinäger, soja, senap, honung, sardellkräm, schalottenlök och lite av persiljan i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva silverlöken tunt. Grovhacka nötterna. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Strö över mandlar, silverlök och resterande persilja. Avsluta med att ringla över vinägretten.