1 hel färsk majskyckling
ca 30 g smör
Japansk soja
800 g mandelpotatis
2 rödlökar
4 morötter
3 krossade vitlöksklyftor
200 g rökt sidfläsk
Olivolja
Salt
Peppar
Så här gör du:
Skär ca 10 g smör i små tärningar och placera ut under skinnet på kycklingen. Smält resterande smör tills lätt flytande och blanda ut med 5-8 tsk soja och en liten skvätt olivolja. Pensla blandningen över kycklingen ordentligt och placera i mitten på en ugnsplåt. Hacka upp rotfrukterna i lika stora delar och fördela ut vid sidan om kycklingen på plåten. Skiva sidfläsket i små tärningar och blanda ut med rotfrukterna. Ta vitlöksklyftorna (skalet behöver inte avlägsnas) och tryck till med bredsidan av en kniv så att klyftorna krossas. Lägg ut på plåten. Salta och peppra lätt och ringla lite olivolja på rotfrukterna. Låt stå i ugnen på 200 grader i ca 60 minuter (tills innertemperaturen är 75 grader). Avsluta på 275 grader de sista fem minuterna för maximalt krispig yta på skalet.
Lägg upp allt på ett fint fat och servera och använd skyn från plåten som sås.